UFO GROUP

Viso Aesthetic

2023

Hotel Colombo Berat

2019

Në godinën historike të Beratit, dikur universitet, UFO shpk me iniciativën e themeluesit të saj, në vitin 2019, transformon universitetin në një Hotel me 5 Yje. Duke qenë që Berati është një qytet tepër atraktiv për turistët, pse jo të akomodoheshin në ndërtesën më të bukur të atij qyteti për të prekur nga afër artin e arkitekturës dhe luksit. Hoteli mori emrin HOTEL COLOMBO BERAT. Ky emër vjen si përkujtim nostalgjik i hotelit te pare te themeluar ne qytetin e Beratit ne 1921-1922. U bë zyrtarisht jo vetëm hoteli i parë dhe i vetëm me 5 yje në qytet, por edhe hoteli më i madh dhe më qendror në Berat, një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s! Me një arkitekturë monumentale mbresëlënëse (e rishikuar nga mysafirët si Shtëpia e Bardhë Shqiptare ose Tadj Mahal Shqiptar), hoteli 9045 m2 u ofron miqve të tij një shumëllojshmëri prej 120 dhomash me një kapacitet pritës prej 250 personash në kategori të shumta: luksoz dyshe, luksoz dyshe, luksoz dyshe, luksoz treshe , dhoma familjare luksoze, suita junior, suita familjare dhe suita presidenciale. Të dizajnuara me hapësirë dhe luks, me mobilje dhe pajisje të stilit modern, dhomat ofrojnë pamje mahnitëse të atraksioneve kryesore të qytetit si Kalaja, lumi Osum, mali i Partizanit, mali Tomorr, lagja Mangalemi, duke siguruar kështu që qëndrimi në Colombo të jetë i veçantë. I vendosur në zemër të qendrës së qytetit të Beratit, në një zonë jashtëzakonisht të gjallë brenda një distancë të shkurtër në këmbë nga të gjitha vendet, Hotel Colombo është përfundimisht vendi i përsosur për çdo mysafir! Stili i Colombo është një përzierje e modernes me elegancën; është vendi ku dizajni elegant dhe komoditetet moderne bashkohen në standarde të shijshme dhe luksoze. Brendësia ofron një ambient të qetë dhe komod, ideal për një qëndrim komod! Ekipi shumë profesional i hotelit, sharmi i veçantë dhe atmosfera komode do t'i bëjnë të gjithë të ndihen përfundimisht si në shtëpinë tuaj! Në shërbim të Hotelit, në vitin 2021 hapet edhe Agjencia Turistike Colombo Travel me një gamë të gjere sherbimesh si biletaria, organizim ekskursionesh edhe tureve te ndryshme si ato kulturore, te aventurës si edhe turet klasike, organizim takimesh biznesin edhe konferencash, njëkohësisht edhe shërbim transporti brenda edhe jashtë vendit si edhe dhënie  makinash me qira.

Albanian College Tirana

2015

Në vitin 2015, UFO shpk zgjerohet me një ndërtesë historike të periudhën së komunizmit tek “Ish shkolla e Partisë” ku themelohet ALBANIAN COLLEGE TIRANA (ACT) e cila është pjesë e të njëjtës patentë si e ACD, është një shkollë botërore IB Continuum plotësisht e autorizuar për International Baccalaureate (IB) duke përfshirë Programin e Ciklit Fillor (PYP), Ciklin e Mesëm (MYP) dhe Programin e Diplomës (DP). Në vitin shkollor 2021-2022 ne lançuam Programin Amerikan për nxënësit e klasave 6 deri në 12. Gjuha e mësimit në të dy programet është anglishtja me përjashtim të lëndëve të gjuhëve të huaja dhe kursit të gjuhës shqipe. Mësuesit në ACT janë mësues të certifikuar dhe me përvojë që sjellin një pasuri të ekspertizës, njohurive dhe aftësive në mjediset e tyre të të mësuarit. Të gjithë mësuesit tanë komunikojnë në nivele të gjuhës ndërkombëtare anglisht, duke përforcuar mësimin e avancuar të gjuhës angleze. Prejardhja dhe përvojat e tyre janë po aq të ndryshme sa edhe interesat e tyre, të cilat shërbejnë si një burim i vazhdueshëm kurioziteti dhe frymëzimi për nxënësit tanë. Mësimdhënia dhe mësimnxënia në Albanian College fokusohet në metodat dhe strategjitë e aplikuara në shkollat më të mira ndërkombëtare në mbarë botën. Praktikat tona të mësimdhënies ndryshojnë nga qasjet më tradicionale sepse përgatitin nxënësit me aftësi të shekullit të 21-të duke përdorur kërkimin si bazë për të mësuarit me përvojë.

Albanian College Durres

2014

ALBANIAN COLLEGE DURRES u themelua me një total prej 35 nxënësish dhe ofroi Programe Ndërkombëtare të Baccalaureate dhe që nga ajo kohë, ACD është një shkollë ndërkombëtare që ofron vetëm kurrikula amerikane. Shkolla u rrit me shpejtësi për sa i përket numrit të studentëve dhe programeve të disponueshme. Shkolla mirëpret studentë nga mbi 25 vende të ndryshme, ku shumica e studentëve janë nga Britania e Madhe. Italia e ndjekur nga vende të tjera si Danimarka, Libia etj. Shumë nga nxënësit e shkollës, të moshës 3 deri në 19 vjeç, vijnë nga komuniteti lokal dhe familjet e emigrantëve. Ofrimi i arsimit të kurrikulës kombëtare amerikane siguron që studentët të largohen nga shkolla me kualifikime të njohura ndërkombëtarisht që vlerësohen shumë nga universitetet në mbarë botën. AC synon të përgatisë studentët për universitetet më të mira ndërkombëtare përmes një edukimi të klasit botëror.  Stafi ynë shumë i kualifikuar dhe me përvojë (nga mbi dhjetë vende, që përfshin katër kontinente) krijon një mjedis që nxit mendjen ndërkombëtare dhe përgatit studentët të jenë nxënës të përjetshëm dhe qytetarë të informuar të botës.  Në Albanian College ne kemi përqafuar plotësisht kurrikulën IB dhe ofrojmë një kurs studimi që vendos studentin në qendër. Për t'i përgatitur studentët për jetën në një botë me ritme të shpejta dhe gjithnjë në ndryshim, ne përqendrohemi shumë në kërkimin dhe bashkëpunimin. Studentët e AC zhvillojnë një gamë të gjerë aftësish afektive, njohëse dhe sociale gjatë studimeve të tyre PYP, MYP dhe Diploma. Këto aftësi i vendosin ata në ballë të nxënësve që universitetet më të mira i përqafojnë dhe i përgatitin për t'u bërë liderët e së nesërmes. 

Albanian University

2007

Në vitin 2002, UFO shpk hedh hapat e parë për të realizuar aktivitet në fushën e arsimit, me hapjen e kurseve profesionale të Laborantit Dentar. Në vitin 2004 hapet universiteti UFO University, sot Albanian University licencuar nga Këshilli i Ministrave i Republikës së Shqipërisë, në degën e Stomatologjisë, me rreth 100 studente. Në pak vite u rritën programet e studimit të ofruara dhe universiteti zgjerohet në 4 godina historike në qendër te Tiranës, siç janë Godina e Ish Estradës (Blv Zogu I), Godina e ish Hotel Internacional (Rr. “Kajo Karafili”) , Godina e ish Gjykatës (Rr. e Durrësit) dhe Godina e Ish Hotel Adriatik (Rr. e Kavajës). Mbas themelimit të universitetit u ngrit edhe Shtëpia Botuese UFO Press, sot Albanian University Press me një numër shumë të madh botimesh në të gjitha fushat akademike. Në vitet 2006-2007, kompania zgjeron hapësirën e saj publike nëpërmjet televizionit UFO Education, më tej UTV News. Ai u ideua si një televizion edukativ në çdo dhënie informacioni. Synimi i tij është formimi kulturor në aspektet politike, artistike, letrare, duke u përpjekur të transmetojë vlerat. Në vitin 2011 ndryshon emri i universitetit nga U.F.O University, në një emër më kuptimplotë “Albanian University” që përfaqëson denjësisht  7100 studentë  në atë kohë. Sot ky institucion Lider i Arsimit të Lartë në Republikën e Shqipërisë ofron 44 programe studimi dhe numëron 21.511 studente të diplomuar në tre cikle studimi. Një ndër vizionet e ideatorit dhe themeluesit e shoqërisë UFO, ishte jo vetëm edukimi i të rinjve, por edhe vendosja e standardeve ndërkombëtarë, modern por edhe historik në arkitekturën e tempujve të dijes. Gjatë viteve të zgjerimit të universitetit dhe njësive të tjera që i shërbenin, ky institucion ka rikonceptuar arkitekturën e ndërtesave në të cilat zhvillonte aktivitetet e saj. Si dhe ka ndërtuar kampuse universitarë e arsimor të cilat kanë ndryshuar historinë e arkitekturës në disa qytete të Shqipërisë. Rikonstruksioni i ndërtesës së Ish Hotel Internacional ka qenë ndër veprat e para në vitin 2002. Kjo ndërtesë i shërben laboratorëve dhe auditorëve të universitetit. Ajo u rikonstruktua duke ruajtur identitetin e arkitekturës së vjetër. Më tej vijon me rikonstruksionin e godinës ish Gjykatës (Rr. e Durrësit) në vitin 2004, në të cilën u mbart arkitektura ish Gjykatës së rrethit, ndërtuar në periudhën e Italisë. Godina e Ish Estradës (Blv. Zogu I) në vitin 2006 u rikonstruktua gjithmonë me qëllimin e ruajtjes së identitetit të stilit arkitekturor. Në vitin 2007, ndërtesa e ish Hotel Adriatik (Rr. e Kavajës) është rikonstruktuar me një tjetër vizion, ai i ndryshimit dhe i vendosjes së standardeve për arkitekturën e Tiranës. Këtu fillon inspirimi nga epoka rilindase e arkitekturës botërore, siç ishin veprat e noeklasikëve Leonardo da Vinci e Michelangelo. Këto ishin ndërtesat që i mungonin Tiranës, që sollën standarde të reja dhe që lanë gjurmë në historinë e arkitekturës së vendit tonë.

UFO Dental

2003

UFO shpk ka hedhur hapat e parë me një Klinikë Stomatologjike (Poliklinika dentare UFO/UFO DENTAL CLINIC), e cila në kohë rekord u shndërrua në klinikën më prestigjioze në vend, me mjekët më të mirë. Që këtu nisi epoka e ngritjes së një emri të madh shqiptar. Një projekt tepër ambicioz, i cili, u vu në jetë me iniciativën e Z. Astrit Veliaj ishte ai i ndërtimit të një Pallati 9-katësh, me investim të Shoqërisë UFO shpk në vitet 1996-2000. Në ato vite, ishin të pakta ndërtimet e kësaj natyre, që do të shërbenin për banim dhe jetesë në godina moderne për kohën dhe që sollën zhvillimet e para në fushën e infrastrukturës në Tiranë. Në vitin 2002, UFO shpk hedh hapat e parë për të realizuar aktivitet në fushën e arsimit, me hapjen e kurseve profesionale të Laborantit Dentar.